Чи не загрожує це твоїй сім‘ї?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Чи не загрожує це твоїй сім‘ї?

          Коли у 21 столітті ми говоримо про загрози для сім’ї, неможливо оминути питання ЛГБТ.

          Буквально за декілька десятиліть у західному світі нівельовано традиційне або ж природнє уявлення про сім‘ю. Її варіативність трактується не як екзотика, а норма, яку захищає закон. 

          Низка європейських країн легалізувала одностатеві шлюби, серйозні зміни в цій сфері відбулися і в Україні.

          ЛГБТ-рух – це насамперед рух політичний, котрий має на меті змінити соціальні норми та усталені традиції, які базуються на християнських нормах та усталених традиціях. Цей рух тісто переплітається з подібними контртрадиційними рухами – фемінізмом, соціалізмом, мультикультуралізмом. Адепти цих ідеологій не приховують своєї ворожості до класичних європейських цінностей, деформуючи як уявлення про сім‘ю, так і сприйняття статевої і національної ідентичності.

          Невідомо, яким буде продовження і чи закінчиться це взагалі.

          Історія не знає прецеденту, щоби ЛГБТ-рух зупинявся на досягнутому. Там, де легалізовані гей-шлюби, обов‘язково будуть зміни для спрощеного доступу до зміни статі, суспільного і державного визнання мінливості гендерів, інформаційна обмеженість, остракізм і навіть кримінальна відповідальність для інакомислячих. Дослідження Християнського університету Аризони показало вражаюче тривожні тенденції: 39 % американської молоді у віці від 18 до 24 років ідентифікують себе із ЛГБТ-спільнотою, це значно більше, ніж очікувалось і їх частка лише продовжує зростати. 

          В Україні найбільш сприйнятливою до прийняття гомосексуалізму є саме молодь та підлітки. Саме вони найбільше включені у культуру, яка транслює ЛГБТ-порядок денний. В силу свого максималізму, вони здатні некритично ставитись до культурних трендів, які заперечують основи культури попередніх поколінь. 

          Впродовж останніх десятиліть ЛГБТ-спільноти отримали чималу політичну підтримку, зокрема від іноземних посольств і фондів, які використовуються для лобіювання інтересів. Це помітно на прикладі сприяння влади у проведенні гей-парадів, мобілізації поліції для таких заходів. Найбільший поступ все ж відбувається у світоглядній сфері. Під впливом ЛГБТ-пропаганди частина суспільства ВЖЕ толерує цей спосіб життя. А це фундамент для подальшого зміцнення політичного впливу. 

          За матеріалами лекції ХРИСТИЯНСЬКОЇ ВІДКРИТОЇ АКАДЕМІЇ «Сучасні ідеологічні виклики для сім’ї» у рамках курсу «Основи консультування та сімейне служіння»

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)